DATUM

Automaat spoelen

Heeft uw auto een automatische versnellingsbak? Dan is het raadzaam om na te gaan of deze gespoeld dient te worden. Het spoelen van de automaat is een vorm van preventief onderhoud, en in sommige gevallen kunnen ook eventuele klachten ermee worden opgelost. Denk hierbij aan klachten als slecht schakelen, bonken, slippen, een schommelend toerental etc. 

Bij het spoelen van de automaat (ook wel ‘flushen’ genoemd) wordt met een speciale machine de oude, vervuilde olie uit de versnellingsbak gehaald waarbij een reinigingsmiddel wordt toegevoegd om vervuiling op te lossen en af te voeren. Vervolgens wordt de automaat geleidelijk voorzien van nieuwe olie met de toevoeging van een conditioner voor optimale verzorging van de automaat. Onze werkplaats is uitgerust met een dergelijke, professionele machine waarmee uw automaat gespoeld kan worden. Preventief om de oude olie te verversen en de goede staat van uw automaat in stand te houden en/of als mogelijke oplossing voor bepaalde klachten.  

Afhankelijk van de leeftijd en kilometerstand van uw auto, hoe lang het geleden is wanneer de automaat van uw auto eventueel al een keer is gespoeld en/of eventuele klachten, is (opnieuw) spoelen aan te raden om uw auto goed te onderhouden.  

Benieuwd of het spoelen van uw automaat raadzaam is? Neem vrijblijvend contact met ons op via 045-533 10 18 of info@ben-goossens.nl dan adviseren wij u graag.